STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

Märket för den med tjock plånbok och en fetish för T-shirts

Viktor Söderholm  |  Publicerad 2019-09-11 11:25  |  Lästid: 2 minuter

På Bleecker street i New York stod för några år sedan en långhårig man och sålde vintage T-shirts från sin lastbil som även fungerade som showroom. Jag kommer ihåg det väl, då jag vid något tillfällen unnade mig några plagg med motiv ifrån Grateful Dead, The Clash och Van Morrison. Mannen som säljer dessa T-shirts heter Patrick Matamoros och är skaparen bakom Saint Luis. Idag bärs Patricks T-shirts av ikoner såsom Pharrell, Kanye West och Kardashian-systrarna. Plaggen har stigit i pris från ungefär 150 USD per plagg till 1 000 USD och uppåt.

Patrick Matamoros med sitt mobila showroom på Bleecker Street Soho.

Handarbete till saftigt pris

Saint Luis succé grundar sig i ett gediget arbete på många plan. De hjälper till med allt från att hitta den perfekta T-shirten för varje kund, till att lägga ned timmars handarbete för att korrigera passform, sömmar och se till att helhetsintrycket är perfekt. Varje T-shirt är helt unik enligt Patrick. Patrick menar på att dem har som policy att aldrig sälja ett plagg till en kund som de själva inte är helt nöjda med. Intressant är att det finns en marknad för vintage-kläder med en cool twist som Saint Luis har skapat. En annan aspekt är att plaggen får nytt liv, något som är högst aktuellt med dagens nya hållbarhetsperspektiv.

Patrick med vän visar upp några plagg på event i New York.

Passionen för vintage

Patrick menar på att i många sociala sammanhang är det plaggen som skapar första steget till interaktion. Den gemensamma uppfattningen för ett band, passionen för ett lag eller uppskattningen för en tidsepok som plaggen ofta symboliserar leder till sociala interaktioner. Många gånger skapar du en identitet genom plagget du bär!

Så hur gör man för att köpa ett plagg då? Tyvärr blir det svårt. Saint Luis är så pass unika att de inte ens har en hemsida! Men om du däremot hittar något på deras Instagram och känner för att verkligen stå ut i en helt unikt T-shirt, kan du du alltid skriva till Patrick i hopp om ett svar. Du finner New Yorks senaste trend på @saintluisnyc

Dela på Facebook
Tweeta