STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

När lyx går ihop med rock – Ett smakfullt samarbete mellan Dom Pérignon och Lenny Kravitz

Streetwear  |  Publicerad 2019-12-01 20:33  |  Lästid: 2 minuter

Under decennier har Lenny Kravitz charmat världen som artist och stilikon. Låtar som ”again, ”it ain’t over til it’s over” och ”American woman” har toppat billboards i nästintill generationer. En levande legend som fått människor att dansa, gråta, och sjunga med. Efter påverkat miljoner människor med sin musik är det inte konstigt att Kungen av champagne, Dom Pérignon inleder ett samarbete med Kravitz för skapa en unik flaska. När lyx möter rock skapas magi.

En förkärlek för Vin och Champagne

Lenny Kravitz är en hängiven vin och champagne entusiast. När han fick erbjudandet om att vara visuell designer för årgången 2008 blev samarbetet ett faktum. Dom Pérignon kända för vara ett vintage Champagne, vilket innebär att de endast producera champange under det år då skörden har varit optimal. Något som är unikt för DP. Lenny menar på att livet för oss alla samman, ett budskap han framför under kampanjen med Dom Pérignon . En stor del av Dom Pérignons DNA består av att sammanföra människor. Du behöver inget tillfälle. Livet i sig är ett tillfälle” säger Lenny Kravitz.

Stor namn har under åren har hjälpt champagnehuset Dom Pérignon som Andy Warhol, Jeff Koons, Karl Lagerfeld och nu Lenny Kravitz. Dom Pérignon Vintage 2008 har en frisk karaktär med inslag av tropiska frukter, rostat bröd, vit choklad, nötter och mandarin. Jag fick chansen att smaka på denna lyxiga årgång och jag kan varmt rekommendera den. Dom Pérignon är döpt efter benediktermunken Pierre Pérignon, som skall ha sagt att hans champagne är som att dricka stjärnor, något jag kan själv relatera till efter provsmakat denna pampiga dryck. Flaskan finns tillgänglig på systembolag i begränsade upplagor och kostar 1599 sek. En toppenjulklapp som kan avnjutas direkt eller sparas.

Etiketten på flaskan ger ett metallisk och rockigt intryck. Årgången är 2008
Jeff Koons för Dom Pérignon

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-12-02 10:11