STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

Prada X Adidas

Streetwear  |  Publicerad 2019-11-13 11:06  |  Lästid: 2 minuter

Nu är det bekräftat. Klassiska Prada kommer göra en ”capsule” linje (en mindre kollektion) med Adidas. Hur upplägget kommer se ut, är än idag oklart men en del information kring pris, design. Adidas har tidigare samarbetat med designers som Rick Owens, Raf Simons och Alexander Wang och nu tar Prada över.

Prissättningen kommer ligga mellan Adidas skor och Prada, så kring 3000-3500 sek. Gällande färgval pratas det om silver, rött och vitt, ett färgval som sannerligen förknippas med Prada. Inspirationen då? Ryktet säger att en sko skall heta Adidas Prada sailing shoe. Varför undrar somlig? Prada har under året sponsrat Italienska Luna Rossa i Americas Cup och har nu riktat in sig på utöka sin exponering ytterligare. Givetvis kan en landkrabba även bära uppkommande kollektion. Ahoy!

Enligt rykten sägs det att en av modellerna inom samarbetet skall vara klassiska ”Adidas Superfast”

Prada la stort fokus på FW18 kollektion ”Linea Rossa”. Namnet kommer från den första kollektionen (då tidigare Prata Sport) som släpptes 1997 men har sen dess varit vilande. Fjorårets kollektion tog industrin med storm. Nylon, neon och glada färger genomsyrade plaggen och klassiska Prada var även de med på streetwear scenen. Att det modehusen allt mer tar ut svängen för nå en ny publik kan man lätt se. Vi väntar med stora förväntningar över detta förhoppningsvis coola samarbete, och med tanke på hur bra ”Linea Rossa” utformades kan modeindustrin förvänta sig något alldeles extra.

Linea Rossa för Prada 2018 - Som en musikvideo från 80talet
Italienska tävlingsbåten Luna Rossa har Prada och även Pirelli som huvudsponsor. Båtarna som seglas i America´s Cup är av AC75 modell.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-11-13 11:53