STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

A walk on memory lane – De glömda plaggen

Streetwear  |  Publicerad 2019-11-11 13:17  |  Lästid: 3 minuter

De kan finnas i garderoben hos föräldrarna, på vinden hos Mormor eller i sommarhuset som så sällan besöks. De är plaggen som hade en storhetstid men allt eftersom glömdes bort. Nedan tar vi upp några märken som är lite av en nostalgitripp, en påminnelse av vår bardom som än idag funkar kanon. Att återanvända plagg är trots allt ett steg i rätt riktning för hållbarhet.

Ralph Lauren

Southwestern Overshirt Ralph Lauren 5999 sek

Från rosa skjortor med små ikoniska hästar till söta barnkläder. Märket som är näst intill är odödligt har funnits bland oss i generationer. Även om det känns som det gått i perioder (som med allt annat) så har Ralph Lauren alltid varit med. Plagg från RL gamla kollektioner kan hittas i vintagebutiker, alternativt i källaren där kanske en snygg kofta ligger och dammar.

Dr Martens

Justin Paul Theroux med vinröda Dr Martens som finns på Cali Roots för 1599 sek

Det där med att det är bara skinnskallar som bär Dr. Martens, är det egentligen någon som säger det fortfarande? Dr Martens är dojorna som gått från Six Pistols punk till samarbeten med Supreme. Många av oss har haft ett par, många av oss kanske fortfarande har ett par. Ta en titt i källaren så kanske du hittar ett par av dessa tidlösa skor. Perfekt för vintern.

Guess

Guess T-shirt 399 sek

Guess har jag alltid ansett som lite av en "underdog". Ett märke som har haft påkostade kampanjer och alltid hängt med men som aldrig riktigt gjort ett jätte intryck. Iallafall inte på mig. Märket har lite av sitt signum att göra plagg med rutiga och randiga färger. Idag kan man fynda retro plagg online. Ta en titt.

Converse

Converse Chuck All Stars finns bland annat på SNS för 899 sek

Converse är skon som finns i alla regnbågens färger. Burna av både Jimi Hendrix och Elon Musk. "Chuck Taylor All Stars" som skon heter, kan vara den ultimata sneaker, som med åren gett inspiration till en hel skoindustri. Äldre versioner av Converse kommer i andra färgkombinationer, något som kan vara extra coolt. Vem vet vad som ligger långt inne garderoben. Kanske ett par vinröda All Stars i sammet?

Vintage Chuck All Stars 70` i Sammet

Dickies

Dickies 874 work pants finns på http://Junkyard för 649 sek.

Ibland kan det vara riktigt svårt att hitta ett par byxor man är nöjd med. Man har ofta ett par som man använder om och om. Testa Dickies, ett par riktigt användbara byxor som man kan kombinera på så många sätt, från uppklätt till avslappnat.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-11-11 16:20