STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

Halloween tips från klassiska filmer

Streetwear  |  Publicerad 2019-10-22 14:26  |  Lästid: 4 minuter

Jag tycker maskerad är riktigt kul. Jag tycker fest är ännu roligare. Att kombinera det båda är dubbelglädje. Dessvärre finns det en hake med maskerad. Det kan vara riktigt svårt att välja utstyrsel och det vanliga “felet” man gör, något jag själv felat med under mitt decennium i staterna är att vänta till sista dagen. Vad händer då? Man dyker upp till festen med en plasttänder och anser sig själv vara Dracula. Varken innovativt, coolt eller beundransvärt. Det vill vi undvika. Därför tänkte jag gå igenom några fits, som till stor del går att komponeras med din egen garderob med hjälp av några få inköp och som givetvis ser bra ut med en tvist av streetwear. Gör en skräckinjagande entre i stil på festen!

Gucci Ghost

Kom klädd som “Gucci Ghost” förmodligen den enklaste utstyrselsen förutsatt att man någorlunda kan rita ett mönster. Kan man inte det så be tjejen, morsan eller din vän göra det åt dig. Kontentan, väldigt enkelt och med största sannolikhet ganska uppskattat.

Allsidige Trouble Andrew (snowboarde åkare, rappare, musiker och designer är grundaren bakom Gucci Ghost som i början på 2000 talet målade Manhattans gator med sin tag . För er som inte känner till honom kan ni läsa här – Trouble Andrew

Partrick Bateman från American Psycho

En tidlös klassiker med filmscener som får en att både att skratta och titta mellan fingrarna. Om man slår upp order narcissism borde en bild på Partrick från American Psycho dyka upp. Så vad krävs för denna klockrena outfit? En kostym. Check. En regnkappa som är transparent, den finner du på Stutterheim för 2000 sek (nedsatt från 3000 just för dig). En form av plastyxa bör du kunna hitta på diverse Buttricks runt om i landet.

Sist men inte minst lite rött blodstänkt som pricket över iet. Jag garanterar att folk kommer gissa rätt på denna outfit.

Léon och Mathilda från The Professional

Har du sett filmen Léon eller The Professional som somliga kallar den för. Inte? Gör det. Kan varmt rekommenderas. Luc Besson har gjort massor av superbra filmer (Stora Blå bland annat) Nå väl! Med denna kostym kan man dyka upp till festen som par. För att klä sig som Léon krävs en lång chesterfield rock, ett par för korta byxor, någon form av loafers och varför inte slå till med ett par snygga runda glasögon som på bilden från Ray-Ban som ligger på runt tusenlappen. För att verkligen lägga karaktär på outfiten hade jag rekommenderat en sotarmössa och en planta, snarlik den på bilden då den är med under hela filmen.

A Clock Work Orange

Ytterligare en sevärd film, denna gång av Stanley Kurbrick. A Clock Work Orange är filmen om ett gäng ligister som tar lagen i egna händer. Fördelen med denna outfit är att man dels kan gå som i en grupp och även att plaggen är relativt enkla att hitta. Så vad krävs? Vita byxor eller långkalsonger, svarta boots, vita hängslen som du hittar på Neckwear för 299 sek. Till denna outfit krävs en hatt snarlik till bilden ovan. Ta en titta på Partykungen där finner du hattar för samma pris som en öl kostar på Sturehof.

Sminket runt högra ögat är lite av ett signum för filmen. Glöm inte detta!

Edward från Edward Scissorhands

En annan klassiker är Tim Burtons “Edward Scissorhands”. Relativt enkel att få till (bortsett från saxhänderna) Dessa kan man dock ersätta med plastknivar som man målar silvriga för att sedan tejpa fast på tex fingervantar. Det krävs lite jobb men får man till det blir det en klockren Halloweenkostym. Vad behövs mer? Om du inte redan har en vit skjorta hade jag rekommenderat en från Stenstöms som ligger på runt 1200. Ett givetvis väldigt användbart plagg för framtiden. Hängslen finner du på John Hendric för 499 sek. Sist men inte minst, smink och svart stripigt hår. Du skall se ut som om du inte sett dagsljus på ett bra tag.

Svart stripigt hår och en rädsla för dagsljus look är A och O för Edwards look.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-11-11 16:21