STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

Mixa stilen för en personlig look

Viktor Söderholm  |  Publicerad 2019-10-01 17:04  |  Lästid: 3 minuter

En av fördelarna med bredd på en garderob är att du har större möjlighet till att mixa stilar för en mer personlig look. Visst, en uppklädd look är ofta snygg och respektingivande och en streetwear-look är hipp och cool, men det är när man börjar bryta av looks för att skapa en egen identitet som man verkligen kan hitta rätt. I detta inlägg tänkte jag ta upp några bra kombinationer som ger dig en mer personlig look och förhoppningsvis inspiration för lite nytänk till din garderob.

Mixa ett par schyssta sneakers med ett par stilrena byxor

Sneakers kan vara riktigt svårt att få till det med. Jag tror många gånger att felet ligger i att man köper bekväma sneakers och sen utgå från att dem går att dressa lika enkelt som de är sköna. Så är inte fallet. Neutrala färger är oftast enklast att kombinera olika stilar med. Här är några av mina favoriter från Rick Owens som ligger runt 7 500 kr.

Sotarmössa och klassik rock

Mössan eller sotarmössan behöver inte vara ett plagg som du primärt använder för hålla kallbrand borta. Det är näst intill en accessoar som gör helheten på din klädsel snyggare. Visst, om du är ute i extremt kalla väderförhållanden förstår jag att mössan till stor del är ett funktionsplagg, men annars varför inte bära upp den snyggt? Ett alternativ kan vara att rulla mudden en, två gånger och bära den ungefär som på bilden. Jag lovar dig, du kommer vara både varm och se bra ut. Mössa i kashmir hittar ni på A Public Announcement för 900 kr och rock från Marc-o-Polo för 3 499 sek.

Instoppat och uppkavlat

Något som under senaste säsonger kommit tillbaka är instoppat och högre midja. Dessvärre kräver det rätt figur för att klara av båda men som inspiration är det en bra riktlinje. Instoppad skjorta, instoppad T-shirt och tex instoppat tröja kan med rätt färger vara riktigt snyggt och personligt. Jag är också en person som gärna kavlar upp ärmarna då det ger en mer lättsam look på konservativa plagg. Raglan-stickad tröja samt finbyxor hittar ni hos Reiss för 1 650 kr respektive 1 950 kr.

Oversized med en bra mix


Personligen tycker jag skjortor kan vara svårt att välja. Framförallt blir det lätt enformigt och man köper ofta snarlika modeller. Därför är det att rekommendera att ibland experimentera med storleken av skjortan. Uppkavlat som nämndes ovan och en lite större modell av skjorta kan bli riktigt stilrent och utstickande. Vill du ge det ännu mer karaktär så rekommenderar jag att införskaffa en snygg hatt. Skjortan på bilden är producerad av hållbart material från ett varumärke som har fått priser för deras miljötänk. Du hittar den hos Dushyant Asthana för under 1 200 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-01 17:04