STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

Tecknade seriefigurer i stickat som kostar skjortan

Viktor Söderholm  |  Publicerad 2019-09-19 16:38  |  Lästid: 3 minuter

Enfärgade plagg i all ära men hur ställer vi oss till kläder med motiv, tryck och färg? Under de senaste säsongerna har märken som Saint Laurent, Gucci, Calvin Klein och många andra återanvänt några älskvärda karaktärer i deras kollektioner. Vem vill inte ha en tröja med Kalle Anka som pirat i en stickad från Gucci? Förberedd er på nostalgi för de färgglada krabaterna är här för att stanna.

Looney Toons från Calvin Klein

Prärievargen Wile E. Cayote och den snabbt springande fågeln som ger av sig “BEEP BEEP” innan den drar iväg skapades av Looney Toons. Första gången serien publicerades var 1949.

Wile E. Coyote i generös storlek från “Looney Toons” är tillverkad av Calvin Klein och är handstickade i intarsia. Looney Toons gjorde comeback 2018 i form av väskor, stickade tröjor och T-shirts av modehuset från New York.

För att göra plagget mer “unikt” så kan tröjan även bäras ut och in som på bilden. Wile E. Cayote går loss på blyga 11 00 kronor. Dessvärre är tröjan oftast slutsåld men finns bland annat att hitta hos Calvin Klein och Farfetch.

Kalle Anka som pirat från Gucci

Arr Matey! I randigt och med en känsla av marint från Gucci. Alessandro Michele som är nuvarande director för Gucci lät även få stickat på ryggen “Blind for Love” som har blivit Gucci “appliqué”. Texten har därefter använts flitigt under senaste kollektioner.

Gucci “Donald Duck The Pirate” finns på Guccis hemsida trots det fina motivet och min kärlek för Kalle tycker jag ett annat garnval än ylle vore lämpligare särskilt när tröjan landar på 10 500 kr.

Kramvänliga björnar med brustna hjärtan från Amiri

Amiri är ett märke att hålla ögonen på. Märkets grundare Mike Amiri gjorde sitt namn när han skapade kreationer åt ikoner som Axl Rose och Steven Tyler. Det senaste säsongerna har Mike skapat magi och märket har fått stor uppskattning bland kritiker.

Med texten “Loveless ” på ryggen finner du tröjan från Amiri som bland annat finns tillgänglig på Selfridges. Ett litet minus kan dock vara risken för att tröjan lånas flitigt av flickvänner.

Musse Pigg i siden

En av Disneys mest populära karaktärer genom tiderna är Musse Pigg. Detta har så klart Saint Laurent snappat upp med detta multi cover print av Musse i siden. Många undviker siden vilket jag tycker är synd, då materialet ger ett levande intryck och är faktiskt lite rock star status.

Saint Laurents Black Mickey Mouse shirt finns att inhandla på Farfetch för runt 8 200 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-20 12:12