STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

Så klär du upp dig genom att klä ner dig – tre stilsäkra tips

Viktor Söderholm  |  Publicerad 2019-09-04 17:29  |  Lästid: 3 minuter

En T-shirt och ett par perfekta jeans är en tidlös klassiker som är uppskattad av nästintill alla. Det finns några kombinationer av plagg, som så länge jag kan minnas alltid fungerat och som kan bäras upp av dem flesta. Att känna sig oinspirerad inför valet av klädesplagg händer oss alla – och visst kan kan känslan påminna om “Jaha, vad ska man äta idag då?” Det hela kan vara ett stort irritationsmoment och inte minst är det tidskrävande. I vissa fall blir det helt fel, då man övertänker och helt enkelt testar för många plagg. Vi går därför igenom hur man klär upp sig, genom att klä ner sig. “When in doubt, less is more” – som man kan säga.

Denim och Boots

Något som oftast känns som en bra kombo är denim och Chelsea boots. Personligen, tycker jag att ju äldre man är, desto mindre “distressed” dvs, “håliga” ska jeansen vara. Inget fel på trasiga jeans – men som sagt – är du över 35, ta dig en funderare om du vill framstå som en popstjärna när det blir dags för middag hos svärföräldrarna. .

Amiri Suede Boots gör riktigt coola boots men också en av dem dyrare. Dessa är dina för 9 000 kronor och ja, jeansen är väl i ärlighetens namn lite för tighta på unge herr Styles i bilden ovan.

APC Denims för runt 1 700 kronor med Bottega Veneta Chelsea boots för 6 000 kr. Finns att köpa på Nitty Gritty och Farfetch.

Helmut Lang T-shirt som ligger på 1 400 kronor, med Shoe The Bear Chelsea boots för blyga 1 200 kronor.

Flanell i olika former

Rutigt och randigt. Flanellskjortan är lite av ett kameleont i garderoben då man både kan dressa ner den och upp den. Den kan vara uppkavlad, nerkavlad, till kavaj eller bara som den är. Man kan t.o.m. ha den som ytterplagg. Fördelarna är många med den ständigt återkommande flanellskjortan. Jag gillar den oversized och gärna uppkavlad. För att ge ett lite mer uppklätt intryck knäpper jag gärna knapparna. En liten bonus är även att dessa skjortor finns i stort utbud och går att hitta för en bra peng.

Flanellskjorta från J.Crew för 900 kronor.

Flanellskjorta från Zara för 399 kronor.

Flanellskjorta från Uniqlo, 499 kronor med Nike SF Air Force 1 Mid för 1 499 kronor.

Underskatta inte en bra T-shirt

En snyggt sittande T-shirt är oftast ett bra val! Man kan ha den instoppad i byxan, tight, loose, uppkavlad. Variationerna är många. Dock finns det några “regler” för att tishan skall uppnå sin fulla potential som plagg. Se till att T-shirten inte är för skrynklig, då fallerar hela looken. Undvik skitiga plagg, minsta fläck, speciellt på en vit T-shirt gör att du övergår från att vara avslappnat snygg till skitigt och tom lat. Sist men inte minst, loose eller tight val av T-shirt är ju individuellt. En för tight T-shirt, tänk underställ tight, blir dock bara fel oavsett hur gärna du vill visa upp din tonade kropp!

T-shirt från COS för 170 kronor med loafers från Morjas för 2 000 kr.

Mock Turtleneck från COS. 350 kronor.

Morris Pocket T-shirt för 499 kronor, med Whyred Denims för 1 200 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-09-04 17:32