STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

STREETSNYGGT

Designern och modeskribenten Viktor Söderholm skriver om streetstyle

Den som inga byxor har…

Asap Rocky och Scott Disick i weatpants
Viktor Söderholm  |  Publicerad 2019-08-21 16:44  |  Lästid: 3 minuter

Under de senaste åren har utbudet av coola sweatpants ökat drastiskt. Det är märkbart att de stora modehusen har lagt tid och energi på att skapa byxor som inte endast funkar på gymmet eller hemma i soffan. “Streetsnyggt” listar några sweatpants som funkar vid olika tillfällen och som ger mer bredd samt variation i garderoben.

Fear of God Sweatpants

Jerry Lorenzo, skaparen bakom “FOG” eller “Fear of God” har designat några riktigt schysta sweatpants. Byxan är relativt tight till skillnad från klassiska joggingbyxor, vilket gör de något enklare om man vill klä upp sig. Pluspoäng för de coola snörena som blivit lite av ett signum för byxor från just Fear of God. Finns att köpa på varumärkets hemsida.
5 995 kr.

ESSENTIALS by FOG

På tal om “Fear of God”. “Essentials” är FOG´s underlinje och prissättningen är därefter. Dessa byxor är snarlika till modellen ovan men gjorda i 100% bomull. “Essentials” sweatpants är lite mer avslappnade än ovanstående alternativ och ett bra alternativ om man vill inhandla ett par fräscha sweatpants som funkar hemma som på stan. Plagget finns att köpa här.
1 800 kr.

Adidas "Yeezy Calabasas" Track Pants

Kanye West med hjälp av Willo Perron (mer om honom här http://www.willoperron.com) skapade coola Adidas Calabasas. Modellen är något större och finns i olika färgkombinationer. Lite trivia kan vara att namnet "Calabasas" som byxorna heter är taget från just staden, Calabasas i Cali. Snygga tycker vi! Finns att köpa på hemsidan Aplace.
720 kr.

Burberry "Rainbow Logo" Sweatpants

Burberry har det senaste säsongerna levererat riktigt snygga kollektioner där man vågat ta ut svängen från den klassiska brittiska stilen och mönstret. Vill man gå mot det säkrare hållet bland sweat pant finns Burberry "Rainbow" sweatpants. Modellen är som klassiska gympabyxor men printet längst med smalbenet gör att byxan blir så mycket lyxigare. Oerhört sköna och med hög coolhetsfaktor. Finns att köpa på Nordiska Kompaniet.
5 000 kr.

Palm Angels Classic Track Pants

Artistic Director, Francesco Ragazzi startade hypade "Palm Angels" som idag är erkänt i modebranschen. Byxorna är snarlika i modellen till "Fear of God" som togs upp ovan men färgerna och materialet påminner mer om klassiska Adidas och är gjorde i Polyester. Riktigt schysta att mixa stilen med, men någon mindre bekväma än bomullsbyxan. Byxorna hittar du här.
2 750 kr.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-08-22 10:51